פגיעה בפרטיות בין בני זוג

פגיעה בפרטיות בין בני זוג היא עוולה אזרחית ופלילית, המתרחשת לעיתים קרובות במהלך גירושין. בני זוג עשויים לנסות לאסוף מידע זה על זה כדי לנצלו במשא ומתן על הסכם הגירושין, ולעיתים אף עוברים על חוק איסור לשון הרע. חוק הגנת הפרטיות מגדיר מהי פגיעה בפרטיות, למשל צילום אדם ברשות היחיד או האזנה לשיחות ללא היתר. הנפגע מפגיעה בפרטיות רשאי לתבוע פיצוי, ובמקרים מסוימים אף ללא הוכחת נזק. עם זאת, בתי המשפט אינם ממהרים לפסוק פיצוי ללא הוכחת נזק, וסכום הפיצוי במקרים אלו מוגבל. בנוסף לפגיעה בפרטיות, בני זוג עלולים לנקוט בהוצאת לשון הרע במהלך הגירושין. גם במקרה זה, הנפגע רשאי לתבוע פיצוי, ואף ללא הוכחת נזק. חשוב לזכור שבני זוג בתהליך גירושין, לעיתים אינם מודעים לכך שמעשיהם עלולים להיות מנוגדים לחוק. לכן, חשוב לפנות לייעוץ משפטי במקרה של פגיעה בפרטיות או הוצאת לשון הרע, כדי להבין את הזכויות והחובות המשפטיות.
פגיעה בפרטיות בין בני זוג

מהי פגיעה בפרטיות?

פגיעה בפרטיות היא עוולה אזרחית ועבירה פלילית, כאשר הנפגע, רשאי להגיש תביעת פיצויים נגד מי שהפר את פרטיותו. העבירה הפלילית נוצרת רק כאשר הפגיעה בפרטיות נעשתה במזיד, אך לשם היווצרות העילה האזרחית, אין צורך להוכיח כוונה. ישנם מקרים שונים של פגיעה בפרטיות, כמו למשל, פגיעה בפרטיות בין בני זוג.

בני זוג פוגעים בפרטיותם אחד של השנייה, בין השאר, במהלכו של הליך גירושין. מדוע? בני הזוג מנסים לאתר מידע אחד על השנייה, אשר ישמש כקלף מיקוח כלפי בן הזוג, במסגרת הסכם הגירושין. לא פעם, עוברים בני הזוג גם על חוק איסור לשון הרע ומסתכנים בתביעה בגין הוצאת דיבה, על פרסום דברים מבזים ומביכים על בן הזוג.

הוגשה כנגדכם תביעה? נדרשת הגנה מקצועית וחדה! הכפישו אתכם? את העסק שלכם? אתם בעיצומו של משבר, מומלץ לפנות בהקדם האפשרי לעורך דין לשון הרע 

 

התקשרו אלינו

התייעצו איתנו

מה קובע חוק הגנת הפרטיות?

החוק מגדיר מהי פגיעה בפרטיות, כאשר אחד מן המקרים הנפוצים של פגיעה בפרטיות, הוא צילום אדם כאשר הוא ברשות היחיד. המבחן לפגיעה בפרטיות, הוא האם הייתה לאותו אדם, ציפייה סבירה לפרטיות. היה וכן, הרי שמדובר בפגיעה בפרטיות. דוגמא נוספת היא האזנה לשיחות של אדם אחר, שלא בהתאם לחוק האזנת סתר, גם זו פגיעה בפרטיות. למידע נוסף קראו את המאמר על – מהי פגיעה בפרטיות לפי החוק.

בני זוג אשר מעוניינים למצוא מידע אודות בן הזוג, משתמשים בטקטיקות שונות, לרבות הוצאת לשון הרע ופגיעה בפרטיות, כאשר הם אינם תמיד ערים לעובדה כי הם מפרים חוק. בתקופה טעונה כל כך מבחינה רגשית וכלכלית, בני הזוג טרודים בכאב ובכעס האישי שלהם ואינם פועלים תמיד מתוך שיקול דעת בריא. לשם כך, חשוב מאוד לפנות לייעוץ משפטי במסגרת הליך גירושין ולא לנקוט בפעולות אשר עלולות להיות בלתי חוקיות.

הגשת תביעה על פגיעה בפרטיות לבית המשפט

כל אדם אשר נפגעה פרטיותו, רשאי להגיש תביעת פיצוי לבית המשפט. למותר לציין כי אין טעם כלכלי בהגשת תביעה, היכן שלא נגרם נזק ממשי עקב הפגיעה בפרטיות. במקרה של פגיעה בפרטיות בין בני זוג, הנזק יכול להיות גדול מאוד, הן נזק כלכלי והן נזק אישי. על כן, כדאי להגיש תביעת פיצוי. מה קורה כאשר לא ניתן להוכיח את הנזק? בדומה לחוק איסור לשון הרע, גם בחוק הגנת הפרטיות, יש אפשרות לקבל פיצוי, ללא הוכחת נזק. לעניין זה, מספר דגשים חשובים:

1. שימוש בסמכות: בתי המשפט לא ממהרים להשתמש בסמכות לפסוק פיצוי ללא הוכחת נזק. אלא רק כאשר הם משוכנעים כי נגרם לתובע עוול.

2. גובה הפיצוי: החליט בית המשפט לפסוק פיצוי ללא הוכחת נזק, הוא מוגבל בסכום הפיצוי, כך שיש לקחת זאת בחשבון, בהגשת התביעה.

3. ייעוץ משפטי: חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי בכל הנוגע להגשת תביעה, לרבות לעניין הפיצוי הכספי. מהו הסיכוי לקבלת התביעה ואם תתקבל? מהו גובה הפיצוי המוערך שיכול התובע לקבל?

הוצאת דיבה בין בני זוג

מלבד פגיעה בפרטיות, נוקטים לעיתים, בני זוג בהליך גירושין, בדרכים נוספות על מנת להציק לצד השני, להביכו ולצאת עם ידם על העליונה בהליך המשפטי. מדובר בין השאר בהוצאת לשון הרע, אשר עלולה לגרום לנזק רב מאוד לבן הזוג השני. כמו במקרה של פגיעה בפרטיות, גם כאן קמה לנפגע, זכות תביעה ויוכל הוא לקבל פיצוי כספי בגין הוצאת דיבה, גם ללא הוכחת נזק.

פרטיותכם נפגעה או שנפגעתם מהוצאת לשון הרע, פנו לייעוץ משפטי

תביעות לשון הרע או פגיעה בפרטיות אינן תביעות פשוטות וחלק ניכר מהן נדחה. אמנם התובע אינו חייב להוכיח את הנזק וניתן לקבל פיצוי ללא הוכחת הנזק שנגרם. אך בתי המשפט אינם משתמשים רבות בסמכות זו וסכום הפיצוי במצב זה מוגבל. חשוב לפנות לעו"ד לשון הרע ולקבל את חוות דעתו המקצועית לגבי טרם להגשת התביעה.

להרחבה בנושא קראו – מהו תפקידו של עורך דין לשון הרע

בני זוג בתהליך גירושין, בוחרים לעיתים, לפלוש לפרטיותו של האחר, על מנת לקבל מידע, אשר ישמש אותו כקלף מיקוח במסגרת הגירושין. לא פעם, בני הזוג אינם מודעים לעובדה כי מעשיהם, מנוגדים לחוק וכי הם חשופים עצמם לתביעות כספיות ולהליכים פליליים. אם נפגעה פרטיותכם ונגרם לכם נזק, פנו לקבלת ייעוץ משפטי של עו"ד מומחה, אשר יבדוק זכאותכם לפיצוי.

עו”ד בן קרפל ואדם קרפל

עו”ד בן קרפל מכהן כיו”ר ועדת לשון הרע במחוז חיפה, וחבר הועדה הארצית בלשכת עורכי-הדין. והמשרד מדורג בקבוצת העילית לפי Duns’100, ומהמובילים בתחום לפי BDI code.

״ייצוג בדיני לשון הרע, הגנת הפרטיות וניהול משברים בעידן האינטרנט והרשתות החברתיות, מייצר אתגרים אדירים.

זו שליחות אמיתית בעבורנו לנהל את ענייני לקוחותינו במקצועיות, בשקיפות, ותוך חתירה בלתי-מתפשרת למטרות לקוחותינו”.

 

התקשרו אלינו

התייעצו איתנו

לאיזה חלק במאמר תרצו לחזור?

תמונה של בן קרפל - עורך דין לשון הרע והגנת הפרטיות

בן קרפל - עורך דין לשון הרע והגנת הפרטיות

עורך דין בן קרפל הוא יו"ר ועדת לשון הרע במחוז חיפה וחבר הועדה הארצית בלשכת עורכי הדין. הישגיו המרשימים בניהול מאות משברים ותביעות דיבה בפני כלל הערכאות המשפטיות, הולכים לפניו. מעל לכל עו"ד קרפל הוא ליטיגטור שחי באולמות בתי המשפט ונושם את הייצוג המשפטי בשדה האזרחי. כמו כן ערך עו"ד קרפל את המחקר האמפירי המקיף והמשמעותי ביותר ביחס לגידול בשיעורי הפיצוי הנפסקים בתביעות דיבה בכלל הערכאות השיפוטיות לצד פרסום אין ספור מאמרים בתחום.

שתפו את המאמר

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
צרו קשר

הוגשה כנגדכם תביעה? נדרשת הגנה מקצועית וחדה?
הכפישו אתכם? את העסק שלכם? אתם בעיצומו של משבר

צילום קטין ללא רשות
צילום קטין ללא רשות
חוק הגנת הפרטיות אוסר...
צילום ללא רשות
מתי צילום ללא רשות מהווה פגיעה בפרטיות
צילום ברשות היחיד מתקיים...
פגיעה בפרטיות - איסור פרסום תמונות ברשת
באילו מקרים פרסום תמונות ברשת מהווה פגיעה בפרטיות
פרסום תמונות ברשת מהווה...
פיצוי בגין פגיעה בפרטיות, חוק הגנת הפרטיות פיצוי ללא הוכחת נזק
פיצוי בגין פגיעה בפרטיות לפי חוק הגנת הפרטיות
פיצוי בגין פגיעה בפרטיות...

לייעוץ משפטי השאירו פרטים

×
דילוג לתוכן